19 februari 2013

Verandering

Mijn leven is aan het veranderen. Ik heb mijn diploma behaald, over een week heb ik geen werk meer en ik heb sinds een aantal weken de liefde. Het is alsof ik met deze veranderingen ook andere veranderingen nodig heb. Mijn uiterlijk heeft weer een make-over gekregen en ik ben mijn huis aan het opruimen, bijna obsessief bezig met schoonmaken en dingen weggooien.

Waarom doe ik dat? Het is niet zo dat ik er problemen mee creëer dat ik deze dingen doe, maar ik begrijp gewoon niet waarom ik het doe. Waarom heb ik verandering in uiterlijk en woning nodig, juist wanneer ik al te veel verandering onderga?

Is het een coping strategie? Is het om enigszins controle te hebben op het thema 'verandering'? Verandering staat op dit moment centraal in mijn leven, dingen veranderen en ik heb er geen controle over, dus verander ik dingen waar ik wel controle over heb. Is dat het? Het klinkt logisch, maar toch ook niet.

Op deze manier veroorzaak ik nóg meer verandering en dat is iets waar ik nou juist problemen mee heb. Of is het probleem dan toch de 'onverwachte veranderingen'? Want de veranderingen die ik zelf veroorzaak zijn niet onverwacht.

Het is een raadsel die eigenlijk niet opgelost hoeft te worden, maar ik kan het niet loslaten. Misschien omdat ik controle heb wanneer ik achter het 'waarom' ben gekomen, dan kan ik het stoppen. Daarom wil ik weten waarom. Bij deze verklaar ik de hele maand maart tot een 'waarom'-vrije maand. Waarom? Gewoon, om redenen.


1 opmerking:

  1. Ik herken het wel vanuit mijn kinderen. Veranderingen zijn taboe, tenzij ze het zelf bedenken. misschien is dat bij jou dus ook wel zo? Succes deze maand!

    BeantwoordenVerwijderen